Hoe lang duurt het meestal?
Als het haar volledig geknipt moet worden, vragen wij dat u een 2-3h toelaat, zodat we het haar kunnen wassen, drogen en knippen. Als het haar ontklit moet worden, kan het meer tijd in beslag nemen. Als er minder of niet wordt geknipt, neemt het minder tijd in beslag.

Hoeveel kost het?
Dit hangt af van het ras, conditie en individueel temperament.

Hoelang op voorhand moet ik een afspraak reserveren?

Afhankelijk van vakantieperiodes, welke dag in de week,... rekening houden met een wachttijd van 2 - 3 weken.

Wordt mijn hond eerst gewassen?
Afhankelijk van het ras en het haartype van uw hond, kan de trimmer eerst een "rough cut" doen. Na de ruwe bewerking, wordt de hond gewassen, gedroogd en wordt vervolgens het kapsel voltooid. In andere gevallen wassen en drogen we eerst voordat we beginnen te knippen.

Honden die geplukt worden, worden niet gewassen meteen na het plukken. Men wacht het beste 1,5 week tot 2 weken na de pluksessie voor een wasbeurt.

Welke producten gebruiken jullie?
We maken gebruik van top kwaliteit shampoos en conditioners van Animology. We passen de shampoo aan aan de behoeften van uw viervoeter. Het is geen probleem om uw favoriete shampoo of andere producten mee te brengen. Dit kan samen met de stylist besproken worden.


Kunt u mijn hond trimmen volgens de rasstandaard?
Ja, onze groomers zijn bekend met de meest van de ras normen en zijn zeer ervaren met de meer populaire rassen. Ze volgen doorheen het jaar specialisatiecursussen.

Niet alle hondenbaasjes in Belgie wensen de rasstandaard omdat het best wat onderhoud vereist. Als u uw hond graag gestyled ziet volgens rasstandaard of andere is het nuttig om dit te bespreken met de trimmer en / of foto's mee te brengen. Elke hond is anders en de behoeften van elke persoon verschillen, dus een gesprek kan u helpen de opties door te nemen.

De haren van mijn hond zijn geklit. Moet ik het haar kort knippen?
Als het haar geklit is, onstaan er 'matten', dit is ongezond voor de huid van de hond. Knopen worden nog erger als de vacht nat wordt. Voor het wassen van de hond, moeten alle knopen uitgeborsteld worden. Als het haar geklit en gemat is, kunnen we proberen dit te ontmatten.. Helaas kan dit pijnlijk zijn en huidirritatie veroorzaken. Als het haar ontklit kan worden, geldt er een toeslag van € 49 per uur. Anders raden we aan het kort te scheren, wat betekent dat we met tondeuze de matten eruit scheren.

Krijg ik telkens dezelfde trimmer?
Sommige klanten verkiezen dezelfde trimmer. Als uw hond nerveus is en / of u zeer specifieke wensen heeft raden we dezelfde trimmer aan.

Kan ik blijven kijken?
Onze trim area is zichtbaar achter glas. Echter, als uw hond u kan zien, gaat deze bij u willen zijn en kan dit tot een gevaarlijke toestand leiden. De trimmer werkt met scherpe voorwerpen en elke spanning of opwinding is te vermijden.

Kan ik een foto meebrengen?
Tuurlijk. De trimmer zal uw mogelijkheden bespreken en proberen om hetzelfde resultaat te bereiken.

Knippen jullie de nagels?
Ja, wij zijn bij de meeste honden in staat om de nagels knippen. Lange nagels kunnen leiden tot verschillende problemen, waaronder gewrichtsproblemen, gebroken of gespleten nagels. Bij het knippen van de nagels is er altijd een risico van bloeden. Binnen de nagel is een bloedvat. Als de nagels zwart zijn, is de kans op bloeden groter omdat het bloedvat niet zichtbaar is. Wanneer de nagel bloedt, gebruiken we bloedstelpende poeder. Regelmatig nagels knippen kan de kans op bloeden minimaliseren, maar het risico niet volledig elimineren.

Wat zijn anaalklieren?
Het echte antwoord is "iets waardat je thuis niet mee te maken wilt hebben!" Zij zijn de geur zakjes recht onder de staart van een hond. Sommige honden maken deze op natuurlijk wijze leeg, anderen niet.

Hoe wordt mijn hond gedroogd?
Meestal met een combinatie van verschillende methoden. Wanneer in bad drogen we de hond met de handdoek en / of gebruiken we een high-velocity droger die het merendeel van het water uit de vacht blaast. Vervolgens gebruiken we een droger waarbij de hond kan zitten of liggen terwijl warme lucht rondom hem circuleert. Tijdens al deze fasen van drogen, wordt uw hond begeleid. Al deze methodes worden als veilig beschouwd en worden al velen jaren door trimsalons, dierenartsen en kennels gebruikt.

Wat als ik het resultaat maar niets vind?
Astublieft, laat het ons weten. Wij streven ernaar om onze klanten en viervoeters gelukkig te maken.

Indien een kapsel niet naar wens is, is het soms een kwestie van hier en daar bij te knippen. In sommige gevallen kunnen wij vragen u om op een andere dag terug te komen zodat we opnieuw kunnen beginnen.

Het is zeer belangrijk dat u ons duidelijk op voorhand vertelt wat uw wensen zijn.